Dodies piedzīvojumos ar jauno Moto Guzzi V85 TT
Vēstures garša un māksla būt citādam
Ieziemo savu motociklu ar MOTOREX Ziņas
Ieziemo savu motociklu ar MOTOREX

Motociklu ieziemošana.

Ik rudeni beidzoties motosezonai, pirms noliekam savu uzticamo vasaras draugu ziemas miegā, iesakām to ieziemot. Bieži ļoti drosmīgi braucēji atstāj savus motociklus laukā zem klajas debess, neiedomājoties, kāds motocikls izskatīsies pēc ziemas mēnešiem. Un kāds brīnums, ja to nav iespējams pavasarī iedarbināt. Taču pārsteigumu var sagādāt pat garāžā glabāts motocikls. Tāpēc iesakām veikt dažus piesardzības pasākumus. MOTOREX piedāvā plašu, augstas kvalitātes, produktu klāstu motocikliem, kas palīdzes sagatavot tos glabāšanai ziemas periodam.

Vai eļļu mainīt pirms ziemas?

Pirmais jautājums vienmēr ir – eļļu mainīt pirms ziemas vai pēc ziemas? MOTOREX iesaka vienmēr nomainīt eļļu pirms motocikls tiek ieziemots. Tas tāpēc, ka vecā eļļa satur tādas vielas kā skābes, ūdeni un piesārņojumus, kas var veicināt dzinēja karoziju.

Sagatavo degvielas tvertni ziemas periodam.

Ziemas periods ir lielisks laiks pat slinkākajam moto braucējam savest kārtībā savu motociklu. Pirmkārt nepieciešams paaugstināt spiedienu abām riepām ne mazāk kā 1.5 Bar un uzpildīt bāku, it sevišķi, ja tā izgatavota no metāla. Šādā veidā degvielas bāka tiks pasargāta no karozijas. MOTOREX papildus iesaka pievienot MOTOREX FUEL STABILIZER piedevu, kas kavē oksidāciju, novērš nogulsnējumus un nodrošina, ka dzinēju būs iespējams iedarbināt pēc ilgākas pauzes. Pirms pievienojiet FUEL STABILIZER piedevu iedarbiniet motociklu, tas nodrošinās piedevas piepildīšanos pa visu degvielas bāku un tur, kur tas nepieciešams.

Tīrīšana.

Pirms ieeļļot nekustīgās detaļas, tās ir jānotīra. Vispirms nomazgājiet motociklu. Pēc tam izmanojiet speciālo MOTOREX MOTO CLEAN līdzekli. Tas ir speciāls izsmidzināms motociklu tīrīšanas līdzeklis, ko izsmidzina uz netīrajām detaļām, atstāj uz pāris minūtem, lai iedarbojas un pēc tam noskalo ar ūdeni. Tas ir efektīvs un noņems tādus netīrumus kā kukaiņus, putekļus, darvas plankumus. Šo līdzekli neiesakām lietot atklātos saules staros.

Akumulators.

Lai veiktu pārējos ieziemošanas darbus, motociklam ir jābūt pilnībā sausam. Pirms veicat pārējo detaļu ieeļļošanu, vispirms jāparūpējas par akumulatoru. Atvienojiet abus pievadus, vispirms negatīvo, pēc tam pozitīvo – šāda secība nodrošina drošu akumulatora atvienošanu. Noslaukiet pievadu ar tīru drānu, tad ar nelielu smilšpapīru, pēc tam pievienojiet atpakaļ pie akumulatora un appūtietiet pievadus ar MOTOREX ACCU PROTECT līdzekli. Tā kā mūsdienās daudzi motocikli ir aprīkoti ar dažādām elektronikām, tad ieteicams negatīvo pievadu atstāt nepievienotu visu ziemu. Ja Motociklu glabājāt nepasildāmā garāžā, iesakām akumulatoru uz ziemas sezonu noņēmt vipār un ik pa laikam uzlikt palādēties, kas nodrošina akumulutoram ilgāku darbības mūžu.

Ķēde un zobsiksna.

Nākošais, kam jāpievēršs uzmanība ir ķēde un zobsiksna. Pirmkārt, no tām jāatdala vecās smērvielas ar lupatu vai birsti. Tad apsmidziniet tās ar CHAIN CLEAN DEGREASER un uz kādu laiku atstājiet, lai līdzeklis iedarbojas. Ja vēlaties, varat atkārtoti noberzt ar birsti. Pēc tam noslaukiet izšķīdušos tauku pārpalikumus ar lupatiņu un appūšat ar MOTOREX CHAIN LUBE OFF ROAD, CHAIN LUBE ROAD STRONG vai CHAIN LUBE RACING.

Kustīgo detaļu saglabāšana.

Ieeļļot kustīgās detaļas ir ļoti svarīgi. Vēlams izmantot speciāli piemērotu eļļas izsmidzināmo līdzekli JOKER 440 SYNTHETIC vai INTACT MX50, kas lieliski izspiedīs mitrumu un atstās aizsargplēvīti. Speciāli izveidota pudelīte ar izsmidzinātāju ļaus piekļūt jebkurā vietā, kas garantē, ka vissmalkākas detaļas tiks ieeļļotas.

Aksesuāru un apģērbu kopšana.

Pēc tehnisko detaļu ieziemošanas ir laiks parūpēties par motocikla ārējo izskatu. Krāsotās virsmas, hromētās un metāliskās detaļas var aprūpēt ar izsmidzinošos līdzekli MOTO PROTECT. Apsmidziniet detaļas, ļaujat nožūt un pēc tam notīrat ar tīru drānu. Šis aerosols ir taukains, tāpēc izvairieties, ka tas nokļūst uz sēdekļa, rokturiem un riepām. Šā līdzekļa eļļainā kārtā aizsargās virsmas no karozijas.

Sēdekļa un somu aizsardzībai iesakām impegrēšanas līzekli MOTOREX PROTEX SPRAY, ko var izmantot arī ādas apaviem, jakām un biksēm, kā arī tekstila izstrādājumiem ar elpojošo membrānu.

Nobeigumā- pārklājs.

Ja motocikls tiek glabāts sausās telpās, tad pietiks ar vienkāršu auduma pārklāju. Ja motocikls tiek glabāts ārpus telpām, tad gan iesakām izmantot ūdens necaurlaidīgu pārklāju. Ideālā variantā, ja tas ir arī elpojošs, jo neļauj veidoties kondensātam.

Ja savu motociklu būsiet pareizi ieziemojis, tad garantējam, ka pirmajās siltajās dienās bez problēmam to varēsiet iedarbināt. Regulāra kopšana ļaus kalpot Jūsu motociklam daudz labāk un ilgāk, kā arī ļaus izvairīties no dārgiem remontiem.